KSAP oganizovao drugi molitveni doručak u Beogradu

29.05.2023 13:13

Photo:

Beograd je juče bio centar molitve i jedinstva u zajedničkoj ideji o deljenju istinskih vrednosti.

Čast za organizaciju drugog Molitvenog doručka u Srbiji, kao centru okupljanja regiona, pripala je Kongresu srpsko-američkog prijateljstva na čelu sa gospodinom Vladimirom Marinkovićem, specijalnim izaslanikom predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i EUS Srbija gospodinom Samuilom Petrovskim.

Beograd je bio domaćin mnogobrojnih prijatelja iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Rumunije, Albanije, Hrvatske, Austrije, Norveške, SR Nemačke, Australije, UK i Sjedinjenih Američkih Država.

Tom prilikom, pored fakutativnih druženja, održan je i centralni događaj, Molitveni doručak u Palati Srbije.

Reči mudrosti, mira, sloge i ljubavi podelili su sa prisutnima gospodin Samuilo Petrovski, koji je zajedno sa gospodinom Vladimirom Marinkovićem otvorio prigodno veče.
Na pijedestal stavljene su istinske vrednosti, a poslata je i snažna poruka o važnosti prisustva mira.
Gospodin Vladimir Marinković podsetio je i na važnost jačanja i produbljivanja saradnje Republike Srbije i Sjedinjenih Američkih Država, a istakao je i značaj saradnje sa zemljama regiona.

Auditorijumu su se obratili i Stan Holmes, PPV i MSP gospodin Ivica Dačić, Fatmir Mediu, Stefan Krkobabić, Nemanja Starović i član Kongresa Robert Aderholt.

Zvanice su uživale i u predstavljanju srpskog folklora od strane KUD Dimitrije Koturović i hora ,,Merry Gospel”.

Uz molitvu i razmenu univerzalnih vrednosti zaključen je drugi Molitveni doručak u Beogradu.

Veliku zahvalnost upućujemo čitavoj organizaciji, kao i svim učesnicima.