6 aplikacija koje su najbolje za vežbanje kod kuće

17.04.2023 15:20

Photo: unsplash

Izgovor za izbegavanje treninga uvek se lako nađe, ali uz prisutnost raznolikih aplikacija za pametne telefone, pomoću kojih možete vežbati bez obzira na to se nalazite, sve je teže pronaći opravdanje.

Ne volite grupne treninge niti odlazak u teretanu, nemate vremena za to, a problem je i to što niste pre vežbali, pa se bojite da će svi gledati vaše nespretne poze ili, pak, mrlju od znoja na topu za vežbanje? Idealno rešenje za sve probleme su aplikacije na vašem pametnom telefonu.
One omogućuju vežbanje u domu, nude raznolike treninge, motivišu vas, a velika većina omogućuje i vođstvo virtuelnog trenera - zbog čega ćete se osećati baš poput zvezda. Izdvojili smo nekoliko aplikacija koje možete da povedete sa sobom na odmor, a zahvaljujući kojima ćete postići željenu formu - pod ličnim uslovima.

1. Qinetic
Aplikacija za sve one koji nikako ne mogu da se nateraju da ranom zorom odu u teretanu: možete da gledate treninge različitih stručnjaka iz fitness industrije – bez obzira na to jeste li u potrazi za zumbom, yogom ili nekih od HIIT vežbi.

2. Freeletics Bodyweight
Ako želite da koristite sopstvenu težinu da oformite svoje mišiće za vas je Freeletics Bodyweight koja dolazi s jednom velikom prednošću: moraćete da prođete fitness test pre nego što počnete kako bi mogao da bude oformljen plan vežbi prema vašim potrebama.

3. Sworkit
Aplikacija koja dopušta da odaberete da li želite cardio, vežbe snage, istezanja ili pak neku mešavinu svih njih! Odlična je za početnike, jer pokazuje pravilno izvođenje svake vežbe. Osim toga, to je aplikacija koja je 2015. godine bila navedena kao ona koja se najviše drži preporuka American College of Sports Medicine.

4. Keelo
Za sve koji su u potrazi za vežbama visokog intenziteta tu je aplikacija Keelo – ona će vam pomoći da se dovedete u formu izvan teretane, a prednost je i to što postoji mogućnost da se posavetujete s virtualnim trenerom koji odgovara na pitanja pa imate osećaj kao da imate ličnog trenera – baš poput holivudskih zvezda.

5. Workout Trainer
Hiljade besplatnih vežbi s instrukcijama "korak po korak" zadovoljiće i one najizbirljivije. Bez obzira na to da li tražite vežbe kako biste učvrstili trbušne mišiće ili se samo želite da vratite u kondiciju, Workout Trainer ima rutinu koja će biti idealna za vas.

6. Seven
Šest minuta nije dovoljno, ali sedam je već druga priča. To je minimalno vreme koje morate da odvojite kako bi videli nekakve rezultate, a aplikacija toliko pomaže da niti to ne morate sami isplanirati – ona će sve učiniti za vas.