Vučić: Vulinu su uvedene sankcije zbog odnosa prema Rusiji, a ne zbog kriminala

12.07.2023 07:18

Photo:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obilazi danas radove na izgradnji brze saobraćajnice od petlje Požarevac, preko Velikog Gradišta, do opštine Golubac.

Predsednik je nakon završenog obilaska odgovarao novinarima na pitanja, među kojima je bilo i pitanje o sankcijama koje se odnose na direktora BIA Aleksandra Vulina od strane američke administracije.

"Sutra ću da govorim detaljno, nego nisam primetio da je kokain nađen u Vulinovom kabinetu, nego u Beloj kući. Protiv Vulina nisu uvedene sankcije zbog kriminala, već zbog odnosa prema Rusiji", rekao je Vučić.

On je upitao kako je SAD uvela sankcije šefu BIA Aleksandru Vulinu, a nema sankcija za ministra unutrašnjih poslova Kosova Dželjalja Svečlje.

"Dobro znam o čemu smo razgovarali svih ovih meseci, znam šta ste vi meni govorili, a šta ja vama. Sankcija za njih neće ni biti, jer se zna kako mora da se napravi balans", rekao je Vučić i dodao.

"Moju politiku neće da vode ni Amerikanci, ni Rusi, politiku koju ja vodim mora da bude dobra za Srbiju i srpski narod", istakao je predsednik Srbije.

Izvor: Novosti

SHARE:

facebook iconlinkedIn icontwitter icon
ad image