Vučić: Srbija nastavlja da neguje partnerstva i prijateljstva sa ozbiljnim državama

07.07.2023 10:21

Photo:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je iz Beča, gde učestvuje na trilateralnom Samitu sa austrijskim kancelarom Karlom Nehamerom i mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, da Beograd nastavlja da neguje partnerstva i prijateljstva sa ozbiljnim državama.

Vučić je naveo da sa Nehamerom i Orbanom razmatra sva bitna bezbednosna pitanja od strateškog značaja za Srbiju, Austriju i Mađarsku, pogotovo imajući u vidu rizike i sve veće izazove kojima smo izloženi i mi i cela Evropa.

"Srbija je dokazala da je snažan, pouzdan i ozbiljan partner, što ostaje i u budućnosti, spremna da preuzme deo tereta i efikasno obavi svoj deo posla.

Naravno, razgovaraćemo i o EU putu Srbije, energetskoj bezbednosti i jačanju saradnje na svim poljima. U vremenima opšteg nepoverenja, kada su mnoga savezništva stavljena na probu, Srbija nastavlja da neguje partnerstva i prijateljstva sa ozbiljnim državama, čime snaži svoje pozicije i ugled na međunarodnoj političkoj sceni", naveo je Vučić na Instagramu.

Austrijski kancelar Karl Nehamer priredio je danas svečani doček za Vučića i Orbana koji borave u Beču kako bi nastavili razgovore o zajedničkoj borbi protiv ilegalnih migracija, ali i svim izazovima u regionu i Evropi.

Planirano je potpisivanje Memoranduma o razumevanju između Austrije, Mađarske i Srbije o jačanju trilateralne saradnje u oblasti efikasne borbe protiv ilegalnih migracija.

Izvor: userbiadaily.rs

SHARE:

facebook iconlinkedIn icontwitter icon
ad image