Vučić: Mi Srbi volimo Makedonce i Severnu Makedoniju

02.08.2023 11:37

Photo:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija i Severna Makedonija nemaju više nikakvih otvorenih pitanja i da samo postoji želja da se sarađuje bolje i više.

On je nakon sastanka sa makedonskim predsednikom Stevom Penderovskim, u manastiru Sveti Prohor Pčinjski, zahvalio patrijarhu Porfiriju na istorijskoj odluci Srpske pravoslavne crkve, donetoj prošle godine "na dobrobit dva naroda".

"Mi Srbi volimo Makedonce i Severnu Makedoniju, ništa ne tražimo, ništa nam nije potrebno osim da sarađujemo još bolje i više. Nemamo mi te začkoljice ko je šta i kome ispred ili unutra rekao ili nije", dodao je Vučić.

On je Penderovskom čestitao državni praznik Severne Makedonije, srpskim pravoslavnim vernicima veliki praznik Svetog Iliju, a svim Makedoncima čestitao je Ilinden na makedonskom jeziku.

"Želim vam srećan praznik i da se uvek osećate da ste dobrodošli bilo gde na teritoriji Srbije, znam da to osećate kao svoju zemlju, kao što mi vas osećamo kao svoju braću i osećamo se kao kod svoje kuće kada smo kod vas u poseti", rekao je Vučić.

Izvor: Tanjug

SHARE:

facebook iconlinkedIn icontwitter icon
ad image