Vučić: Amerikanci imaju dve opcije u Ukrajini

31.07.2023 13:00

Photo:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da bi na naredne izbore u SAD značajno mogla da utiče situacija u Ukrajini kao i da u tom slučaju postoje dve opcije.

Vučić je naglasio da bi najbolje bilo kada bi se sukob u Ukrajini što pre završio i izrazio nadu da će situacija u toj zemlji biti bolja zbog predsedničkih izbora koji se sledeće godine održavaju u SAD.

Deeskalacija čeka kraj letnje pauze u Briselu

"Oni imaju dve opcije, mislim na demokrate, jedna opcija je da pokušaju da napadaju Trampa kroz to da su veće patriote zbog pomoći i podršci koju pružaju Ukrajini, što nisam siguran da će im doneti pobedu. Druga opcija je da prekinu rat, da se predstave kao ti koji su doneli mir i ceo svet bi ih slavio u tom slučaju. To bi bio najveći “bum” u istoriji, najveći skok u istoriji", kaže Vučić.

Predsednik Srbije je naveo da bi mesec dana posle završetka rata u Ukrajini ili bilo kakvog primirja, procvetao ceo svet.

"Kada bi prestao ovaj rat u Ukrajini, sve bismo rešili odmah i lako, a ovako uvek moramo da budemo spremni na teže stanje i krizu, da čuvamo rezerve i da brinemo o tome koliko imamo od goriva do hrane, i ne možemo da se opustimo nijednog minuta", zaključio je Vučić.

Izvor: Politika

SHARE:

facebook iconlinkedIn icontwitter icon
ad image