Vladimir Marinković prisustvuje Nacionalnom molitvenom doručku u Vašingtonu

26.01.2024 08:26

Photo: Printskrin

Predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva Vladimir Marinković prisustvovaće tradicionalnom Nacionalnom molitvenom doručku, koji se održava početkom februara svake godine u Vašingtonu.

U nedelji održavanja Nacionalnog molitvenog doručka, Marinković će zajedno u društvu ministra privrede Slobodana Cvetkovića, održati sastanke sa vodećim ljudima američkog političkog establišmenta, uključujući predstavnike američkog senata, kongresa, Stejt departmenta i vodeće ljude u najuticajnijim američkim trustovima.

Očekuje se i poseta američkog predsednika Džoa Bajdena, koji će se obratiti svim prisutnima, što je tradicija koja se poštuje još od 1953. godine, kada je Dvajt Ajzenhauer postao prvi predsednik koji je to učinio.

Marinković i Cvetković će pored ostalog održati sastanke sa pomoćnikom zamenika državnog sekretara Gabrijelom Eskobarom, senatorom Oklahome Džejmsom Lankfordom, senatorom Jute Majkom Lijem, kongresmenom Alabame Robertom Aderholtom, kongresmenom Mičigena Džonom Mulinarom i kongresmenom Kanzasa Trejsijem Menom.

Dodatno, biće upriličeni i sastanci sa predstavnicima Heritage fondacije, pomoćnikom sekretara za trgovinu Davidom De Falkom, ali i predsednikom srpsko-američkog poslovnog kluba Erikom Stjuartom.

Nacionalni molitveni doručak je manifestacija koja traje nekoliko dana, okuplja oko 3.500 gostiju i sastoji se iz niza sastanaka, ručkova i večera, ali je centralni događaj doručak u četvrtak na kojem su govornici predsednik SAD i jedan gost čiji se identitet ne otkriva do poslednjeg časa.

Izvor: userbiadaily.rs

SHARE:

facebook iconlinkedIn icontwitter icon
ad image