Tramp: Bajden je najkorumpiraniji predsednik u istoriji SAD

25.07.2023 09:50

Photo: Printskrin

Bivši američki predsednik Donald Tramp otpužio je danas aktuelnog predsednika Džozefa Bajdena da je "najkorumpiraniji predsednika" u istoriji te zemlje.

"Džo Bajden je najkorumpiraniji predsednik u istoriji Sjedinjenih Država, što se svakodnevno nesporno dokazuje u Predstavničkom domu", napisao je Tramp na svojoj društvenoj mreži "Truth".

On je kritikovao i kolege iz Republikanske partije, upitavši zašto se republikansko rukovodstvo u Senatu nije oglasilo i ukorilo Bajdena.

"Zašto se republikansko rukovodstvo u Senatu nije oglasilo i ukorilo nepoštenog Džoa Bajdena i radikalne levičarske demokrate, fašiste i marksiste za njihova zločinačka dela protiv naše zemlje, a neka od njih počinjena su i protiv mene", dodao je Tramp.

On je upitao "koliko dugo Amerika mora da čeka da bi Senat reagovao".

Republikanski senator Čak Grasli objavio je prošle nedelje dokument, navodeći da potiče od FBI doušnika.

U pomenutom dokumentu se, kako je onjavio Njujork post, navodi da je ukrajinski oligarh isplatio po pet miliona dolara Džozefu Bajdenu i njegovom sinu Hanteru.

U dokumentu se, kako dodaje njujorški list, navodi da je vlasnik gasne kompanije "Burisma Holdings" Nikola Zločevski izjavio 2016. godine doušniku FBI da je bio "primoran" da Bajdenovima uplati 10 miliona dolara.

Tramp je trenutno vodeći kandidat republikanaca za predsednika SAD, a prema poslednjim anketama, ukoliko bi došlo do revanša sa Bajdenom, između njih dvojice bi se ponovo vodila neizvesna trka.

Izvor: Tanjug

SHARE:

facebook iconlinkedIn icontwitter icon
ad image