Starović u poseti SAD na sastancima sa američkim zvaničnicima

06.03.2024 12:28

Photo: Ministarstvo odbrane

Delegacija Ministarstva odbrane, koju predvodi državni sekretar Nemanja Starović, boravi u poseti Sjedinjenim Američkim Državama gde su održali brojne sastanke sa zvaničnicima američke administracije.

"U okviru priprema za realizaciju 8. Bilateralnih konsultacija u oblasti odbrane između Republike Srbije i Sjedinjenih Američkih Država održani su sastanci sa direktorom za Balkan i Centralnu Evropu u Savetu za nacionalnu bezbednost Džeremijem Longom, glavnim zamenikom direktora Političko-vojnog biroa u Stejt departmentu Stenom Braunom i zamenikom pomoćnika državnog sekretara u Stejt departmentu i specijalnim izaslanikom za Balkan Gabrijelom Eskobarom", navodi se u saopštenju Ministartstva odbrane.

Starović je učestvovao na panelu "Američko-srpsko partnerstvo u oblasti odbrane: Od Operacije Halijard do danas" koji je, u organizaciji ambasade Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama i Fondacije "Halijard", održan u Kongresu Sjedinjenih Američkih Država.

Na panelu su učestvovali ambasador Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama Marko Đurić, članovi Kongresa Sjedinjenih Američkih Država i srpskog kokusa u Kongresu Klaudija Teni i Emanuel Klever i komandant Nacionalne garde Ohaja general-major Džon Heris, a moderator je bio predsednik Fondacije "Halijard" Džon Kapelo.

Po završetku panela "Američko-srpsko partnerstvo u oblasti odbrane: Od Operacije Halijard do danas“ održana je i premijera filma "Heroji Halijarda".

Izvor: userbiadaily.rs

SHARE:

facebook iconlinkedIn icontwitter icon
ad image