Ostoja Mijailović se oglasio otvorenim pismom, pozvao Makabi da svoje utakmice igra u Beogradu

08.10.2023 12:29

Photo: Instagram

Predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović, obratio se danas rukovodstvu Makabija, i ponudio im da svoje utakmice igraju u prestonici Srbije.

Nakon masovnog raketnog napada iz Pojasa Gaze i upada Palestinaca na teritoriju Izraela, sada je na snazi vanredno stanje.

Izrael saopštava da je do sada poginulo najmanje 350 ljudi, a ranjeno više od 1.600. Dok traje haos, u Izraelu su otkazani svi događaji, pa tako i sportski.

Povodom čitave situacije, putem saopštenja oglasio se prvi čovek KK Partizan, Ostoja Mijailović:

"Poštovani gospodine Mizrahi, dragi prijatelji KK Partizan i Srbije,

U ovim tužnim trenucima, u ime KK Partizan Mozzart Bet želim da izrazim najdublje saučešće vama i vašem narodu.

Tokom teških momenata, želim da poručim kako Makabi u Srbiji ima iskrenog prijatelja koji je spreman da mu ponudi novi privremeni dom uz iskrenu dobrodošlicu u Beogradu.

Uprkos svim dešavanjima, sportisti moraju nastaviti sa svojim aktivnostima i predstavljanjem svog kluba i zemlje na najbolji mogući način. Njihova uloga je da budu svetla tačka u tmurnim danima za svoj narod.

Ukoliko vaš klub bude prinuđen da igra utakmice van svoje zemlje, KK Partizan je spreman da obezbedi trening dvoranu, smeštaj i dvoranu za odigravanje utakmica.

Tokom proteklih više od 40 godina, Makabi i Partizan su bili veliki rivali na terenu, ali su svi naši dueli uvek završeni čestitkama i iskrenim stiskom ruke, uz veliko poštovanje.

Nažalost, kroz istoriju KK Partizan, mi smo iskusili situaciju kada smo bili prinuđeni da igramo van svog doma. Zbog svega navedenog, kao gest prijateljstva i zahvalnosti za sve sjajne momente u zajedničkoj istoriji, spremni smo da budemo vaši domaćini.

Prijateljstvo između naših naroda je veliko i mi kao klub smatramo ovaj potez logičnim.

Budite slobodni da nas kontaktirate u bilo koje vreme i mi ćemo učiniti sve što možemo da pomognemo KK Makabi", piše u saopštenju Parnog valjka.

Izvor: Kurir

SHARE:

facebook iconlinkedIn icontwitter icon
ad image