Orban o puštanju kosovskih policajaca: Visoko cenim potez Vučića

26.06.2023 10:09

Photo:

Predsednik Mađarske Viktor Orban je rekao da visoko ceni korak predsednika Srbije Aleksandra Vučića da srpske vlasti puste iz pritvora trojicu kosovskih policajaca.

Orban je na Tviteru naveo da je ova odluka jasan dokaz strateške saradnje Srbije i Mađarske i zajedničke posvećenosti miru i stabilnosti Balkana.

“Predsednik Srbije Aleksandar Vučić me je upravo obavestio da će, u skladu sa zahtevom na našem prošlonedeljnom sastanku, vlasti Srbije uskoro pustiti iz pritvora trojicu ranije uhapšenih kosovskih policajaca. Visoko cenimo potez predsednika Vučića koji je preduzeo u periodu ozbiljnih izazova i čija odluka je jasan dokaz strateške saradnje naših zemalja, i naše zajedničke posvećenosti miru i stabilnosti Balkana”, rekao je Orban.

Mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto je na Fejsbuku takođe pohvalio odluku srpskih vlasti u vezi sa puštanjem kosovskih policajaca.

“Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upravo je obavestio premijera Viktora Orbana da će, u skladu sa njegovim zahtevom na prošlosedmičnom sastanku, srpske vlasti uskoro pustiti iz pritvora trojicu ranije uhapšenih kosovskih policajaca. Viktor Orban visoko ceni korak srpskog predsednika, koji je preduzeo u periodu ozbiljnih izazova, a čija odluka je jasan dokaz dubokog prijateljstva srpskog i mađarskog naroda i strateške saradnje dve zemlje”, rekao je Sijarto.

Izvor: Novosti/Kosovo online

SHARE:

facebook iconlinkedIn icontwitter icon
ad image