Obeležen početak rada portala USerbia Daily

22.05.2023 13:56

Photo:

Portal USerbia Daily i zvanično je pušten u rad, što je obeleženo svečanim događajem u Beogradu, uz prisustvo velikog broja diplomatskog kora, pripadnika društveno- političkog života Srbije, kao i predstavnika medija.

Predstavljajući ciljeve rada na portalu, osnivač Kongresa srpsko-američkog prijateljstva, organizacije koja je pokrenula portal, Vladimir Marinković, istakao je tom prilikom kako Srbija i SAD imaju dugu istoriju saradnje, a da će ovaj portal dodatno da približi Beograd i Vašington.
“Ovo je pravi način za borbu protiv dezinformacija koje se šire o SAD i o odnosima dve zemlje. Srbija i SAD su dokazani prijatelji, a samo neki od dokaza tome su američke investicije u našu zemlju, kao i veliki broj naših ljudi koji su u SAD dočekani na bratski način i koji su upravo tamo ostvarili svoje snove”, istakao je Marinković.

Kako je najavljeno, posetioci će na ovom portalu moći da se informišu o svim novitetetima koji se tiču srpsko-američkih odnosa, ali i saradnje dve zemlje u brojnim oblastima – ekonomija, obrazovanje, politika, inovacije. Pored toga, na ovom sajtu naći će se brojne zanimljivosti i inspirišući intervjui.

Autor fotografije: Aleksandar Bogdanov