Niki Hejli traži zaštitu Tajne službe zbog pretnji

06.02.2024 08:38

Photo: Fejsbuk

Američka kandidatkinja za predsedničku nominaciju Republikanske stranke Niki Hejli podnela je zahtev za zaštitu Tajne službe, zbog pretnji sa kojima se suočava, potvrdio je portparol njene kampanje za CNN.

Prema tvrdnjama njenog tima, Hejli su upućene pretnje jer je jedini preostali kandidat koji se takmiči sa bivšim predsednikom Donaldom Trampom za nominaciju Republikanske stranke.

Specijalci SWAT, jedinice u okviru američkih policijskih snaga, obučene da se nose sa posebno opasnim situacijama kao što su uzimanje talaca i neredi, bili su dva puta pozvani u kuću Niki Hejli u Južnoj Karolini poslednjih meseci, a jedan od incidenata se dogodio dok su njeni roditelji bili tamo, navodi CNN.

"Deo trke za predsednika je da ćete se suočiti sa pretnjama. To me neće odvratiti. Kada radiš nešto ovako, dobijaš pretnje. To je realnost i to je u redu", rekla je Hejli.

dTajna služba pruža zaštitu odrđenim ličnostima tek nakon što je ovlasti sekretar za unutrašnju bezbednost, koji se konsultuje sa savetodavnim komitetom Kongresa.

Izvor: Tanjug

SHARE:

facebook iconlinkedIn icontwitter icon
ad image