Kongres srpsko-američkog prijateljstva održao godišnji sastanak Savetodavnog odbora

20.03.2024 15:28

Photo: Fotke KSAP/Deagan Kujundzic

Kongres srpsko-američkog prijateljstva je održao godišnji sastanak Savetodavnog odbora gde su članovima predstavljeni planovi za narednu godinu.

Na sastanku su bili prisutni predstavnici najeminentnijih kompanija u Srbiji kao sto su Coca Cola, Rio Tinto, Triple Jump grupa, Gigatron, Philp Morris, N2Growth, ministar ekonomije u Vladi Relublike Srbije Slobodan Cvetkovic a skupu se obratio i zamenik Šefa misije Sjedinjenih Američkih država Džon Ginkel i menadžer Nacionalnog demokratskog instituta Marko Ivković.

Predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva Vladimir Marinković je najavio čitav niz aktivnosti u domenu jačanja bilateralnih odnosa između Srbije i SAD posebno na ekonomskom planu istakao veliku zainteresovanost vodećih američkih kompanija da ulazu u Srbiju koja je motor razvoja regiona i politički stabilna i pouzdana zemlja.

Američke kompanije izražavaju veliki zainteresovanost za učešće u projektima u Srbiji a posebno na EXPO 2027 koji ve biti kljucni dogadjaj u Evropi u toj godini.

Napomenuo je izvanredne politicke odnose i napore obe strane da Srbija i SAD uspostave strateški dijalog i strateško partnerstvo koje će dati dodatni impuls osnaživanju savezništva i saradnje dve zemlje.

Izvor: userbiadaily.rs

SHARE:

facebook iconlinkedIn icontwitter icon
ad image