Hil: SAD se raduju nastavku saradnje sa Vladom Srbije

22.12.2023 10:21

Photo: Kosovo online

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država Kristofer Hil poručio je da se Vlada SAD raduje nastavku saradnje sa Vladom Srbije po pitanjima od obostranog interesa dodajući da bi manjkavosti koje su uočili međunarodni posmatrači tokom izbora, trebalo rešiti kroz institucije.

Hil je na društvenoj mreži "X" objavio poruku povodom izbora u Srbiji jer, kako navodi, dobijao je ovih dana mnogo pitanja u vezi toga.

Prema njegovim rečima, obostrani interes SAD i Srbije uključuje regionalna pitanja, ali i želju Srbije da u potpunosti postane deo porodice zapadnih naroda.

"Postoji još mnogo stvari koje Srbija mora da postigne da bi bila spremna za to putovanje, a jedna od njih je vladavina prava. Izbori su u svakoj zemlji stresni test za demokratiju, ali bez izbora nema demokratije", kazao je.

Kako dodaje, međunarodni posmatrači koji su bili u Srbiji i prisustvovali izborima otkrili su više manjkavosti u vezi ovih izbora.

Poručuje da je važno da Srbija radi sa međunarodnim institucijama, poput Oebsa, kako bi ta pitanja rešila.

"Za svaku zemlju potrebno je da ima jednu vrstu otpornosti, da može se povrati iz tih trenutaka nakon izbora, kada učesnici nisu veoma zadovoljni jedni drugima", kazao je Hil.

Dodaje da Srbija treba da ta pitanja reši kroz institucije kako bi postala jača zemlja.

Izvor: userbiadaily.rs

SHARE:

facebook iconlinkedIn icontwitter icon
ad image