Hil: Budućnost Srbije je na zapadu

02.08.2023 08:42

Photo:

Budućnost Srbije je na zapadu, poručio je na Tviteru američki ambasador u Beogradu Kristofer Hil, uz objavljen video snimak u kojem su "sabrane" izjave i poruke srpskih zvaničnika i analitičara o važnosti puta Srbije u Evropsku uniju.

U video snimku se podseća i na nedavnu izjavu samog ambasadora da "možda ne stiču svi isti utisak, ali Srbija teži ka zapadu".

Istaknuta je i izjava premijerke Srbije Ane Brnabić, koja je kazala da je jedina opcija za održivu i prosperitetnu budućnost Srbije – Srbija u okviru EU. Poručila je i da je Srbija kulturno, geografski i istorijski deo evropskog kontinenta i evropske porodice naroda.

Između ostalog, u snimku se podseća i na izjavu ambasadora Srbije u SAD Marka Đurića da je Srbija danas zemlja koja nije otvorena samo za poslovanje, što jasno pokazuje činjenica da je privukla više stranih direktnih investicija nego sve ostale zemlje regiona zajedno, već je jasno opredeljnja da se integriše u evroatlantsku zajednicu.

O značaju saradnje sa zapadnim zemljama, odnosno EU i SAD, kao podsećanje, govorili su ranije i pojedini analitičari, ukazujući zbog čega je takva saradnja korisna, a ambasador Hil je video snimak "ispratio" porukom:

"Slažem se: Budućnost Srbije je na zapadu".

Izvor: userbiadaily.rs

SHARE:

facebook iconlinkedIn icontwitter icon
ad image