Gašić i Hil obišli renovirane prostorije u nastavnoj zgradi u KPU

27.06.2023 14:54

Photo:

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić i ambasador SAD Kristofer Hil, obišli su danas renovirane prostorije u nastavnoj zgradi Kriminalističko-policijskog univerziteta (KPU).

Gašić je poručio da će ovakva investicija poboljšati kvalitet nastavnog procesa, a studentima dati mogućnost da u modernim i adekvatnim uslovima stiču znanja i veštine.

"Svaka investicija u obrazovanje je ulaganje u budućnost. To je investicija za koju, još na početku, znamo da će sigurno dati rezultate i sačuvati čvrste temelje bezbednosti, razvoja i prosperiteta svake države", rekao je on.

"Kriminalističko-policijski univerzitet odškolovao je veliki broj kvalitetnih kadrova, koji su važan segment u sistemu očuvanja mira i stabilnosti Srbije i bezbednosti svih njenih građana i njihove imovine i nosioci najodgovornijih funkcija u Ministarstvu unutrašnjih poslova“, poručio je ministar Gašić.

On je zahvalio ambasadoru Sjedinjenih Američkih Država Kristoferu Hilu, ICITAP-u i Međunarodnom birou za narkotike i vladavinu zakona Stejt departmenta (INL), na kontinuiranim donacijama u cilju jačanja kapaciteta i poboljšanju uslova rada i obrazovanja na KPU.

Kako je istakao ministar Gašić, Kriminalističko-policijski univerzitet je dao značajan doprinos reformskim procesima Ministarstva unutrašnjih poslova koji za cilj imaju modernizaciju, bolje uslove rada i stručne kadrove.

„Koliko nam je važno sistematsko i kontinuirano školovanje budućih policajaca, govori i to što smo ponovo aktivirali Srednju školu unutrašnjih poslova koja će od 1. septembra, posle 14 godina, primiti đake, verujem i buduće studente Kriminalističko-policijskog univerziteta“, kazao je ministar Gašić.

Ambasador Hil naglasio je da je dobro obučena, osposobljena i spremna policija, ključna za bezbednost sredine u kojoj živimo i istovremeno za poštovanje ljudskih prava građana.

„Obuka koja se ovde pruža je od najvećeg značaja za bezbednost Srbije. Obnova ovog krila svedoči o tome koliko možemo postići kada zajedno radimo na ostvarenju zajedničkih ciljeva“, rekao je američki ambasador.

Istakao je i da će znanja i veštine studenata stečenih na Kriminalističko-policijskom univerzitetu znatno doprineti još efikasnijem radu srpske policije.

„Koristeći se znanjima i veštinama stečenim upravo ovde, mnogi će napredovati do rukovodećih položaja, predvoditi svoje saradnike i timove, štititi građane Srbije, spašavati živote, boriti se protiv korupcije i organizovanog kriminala i jačati pravnu državu u Srbiji“, poručio je ambasador Hil.

On je kazao da će KPU i u narednom periodu imati podršku američkih partnera.

Rektor Kriminalističko-policijskog univerziteta prof. dr Zoran Đurđević, istakavši značaj saradnje ovog univerziteta sa američkim partnerima u podizanju kapaciteta obrazovnog rada ove obrazovne ustanove, zahvalio se ICITAP-u i Međunarodnom birou za narkotike i vladavinu zakona Stejt departmenta (INL).

„Ulaganje u Kriminalističko-policijski univerzitet predstavlja ulaganje u policijsku profesiju, u Ministarstvo unutrašnjih poslova, a samim tim i u bezbednost građana Republike Srbije i vladavinu prava“, poručio je rektor KPU.

Đurđević je naveo da je renoviranje prostora od 1.050 metara kvadratnih od velikog značaja za dalji rad studenata KPU.

Izvor: Tanjug

SHARE:

facebook iconlinkedIn icontwitter icon
ad image