Đoković do titule u Sinsinatiju, Alkaraz mu beži 20 bodova na ATP listi

21.08.2023 08:57

Photo: Tviter

Najbolji srpski teniser Novak Đoković treći put u karijeri osvojio je titulu na Mastersu u Sinsinatiju, pošto je u finalu posle četiri sata velike borbe savladao svetskog "broja 1" Španca Karlosa Alkaraza 5:7, 7:6 (9:7), 7:6 (7:4).

Đoković je do 39. Masters titule i 95. u karijeri došao sa "ivice ponora", velikim preokretom u trenutku kada je imao set minusa i 2:4 u drugom, plus probleme sa pulsom zbog velike vrućine.

Ipak, nije se predao, napravio je brejk za 4:4, došao do taj-brejka gde je spasio jednu meč loptu, a potom izjednačio, da bi u trećem setu slavio posle prave "ludnice" od meča.

Đoković je na ukupno sedmoj brejk lopti, u sedmom gemu, poveo 4:3.

Imao je na 5:3 dve meč lopte, Alkaraz se "izvukao", da bi u narednom gemu na Đokovićev servis spasio još dve i ostao u igri.

Osvajač 23 gren slem titule potom nije iskoristio četiri brejk lopte, ali je izborio taj-brejk i pokazao da je mentalno najjači na planeti.

Đoković je uručio Alkarazu malu osvetu za poraz u finalu Vimbldona, sada je međusobni skor 2:2, plus je smanjio prednost Španca na ATP listi i dočekuje US Open sa blagom psihološkom prednošću.

Masters u Sinsinatiju igrao se za nagradni fond od 6,6 miliona dolara. Španski teniser Karlos Alkaraz zadržao je prvo mesto na ATP listi, koja je objavljena danas, ali sada ima samo 20 bodova više u odnosu na drugoplasiranog Srbina Novaka Đokovića, koji je noćas trijumfovao na mastersu u Sinsinatiju.

Alkaraz trenutno na čelu ATP liste ima 9.815 bodova, dok je Đoković drugi sa 9.795. Srpski teniser je noćas u finalu mastersa u Sinsinatiju pobedio Alkaraza 5:7, 7:6 (9:7), 7:6 (7:4).

Izvor: Tanjug

SHARE:

facebook iconlinkedIn icontwitter icon
ad image