Da se danas održavaju izbori u SAD, Tramp bi ubedljivo pobedio

06.02.2024 08:29

Photo: Kosovo online

Rezultati nove nacionalne ankete su razočaravajući za aktuelnog predsednika SAD Džoa Bajdena. Oni su pokazali da je njegov rival Donald Tramp dodatno povećao svoju prednost u izbornoj trci.

On je imao pet procenata više u hipotetičkoj utakmici na opštim izborima. Bajden dvocifreno zaostaje po pitanjima koja su najvažnija biračima. Tramp je po pitanju ekonomije ispred za više od 20 procenata. Isto važi i za borbu protiv nasilja.

Šef Bele kuće se "udvara" latino glasačima, kritičkom glasačkom bloku u kojem anketa pokazuje da su Bajden i Tramp izjednačeni.

Bajden takođe zaostaje za Trampom za više od 30 procenata po pitanju imigracije i bezbednosti granice, dok se Senat priprema da usvoji novi dvopartijski zakon o imigraciji koji će verovatno okončati kontroverznu politiku poznatu kao „uhvati i pusti“.

Ukoliko bi se danas održali izbori, Tramp bi dobio 47 odsto glasova, a Bajden 42 odsto, pokazuje anketa koju je sproveo En-Bi-Si.

Tramp: Želim odmah debatu sa Bajdenom

Donald Tramp, koji je odbio da razgovara sa kandidatima iz Republikanske stranke za nominaciju na predsedničkim izborima u novembru, rekao je da bi želeo da ima "odmah" debatu sa predsednikom Amerike Džoom Bajdenom.

  • Voleo bih da razgovaram s njim, jer bi trebalo da imamo debatu, za dobrobit ove zemlje -rekao je Tramp u radijskoj emisiji konzervativnog voditelja Dena Bonjina.

Bajden je već stigao da odgovori Trampu na "izazov", tokom današnje posete Las Vegasu.

  • Da sam na Trampovom mestu, želeo bih debatu sa mnom. On nema šta drugo da radi - rekao je Bajden, preneo je Rojters.

Iako u anketama ima prednost nad rivalkom Niki Hejli unutar Republikanske stranke, Tramp tek treba da prođe izbornu kampanju u svojoj stranci da bi bio kandidat na predsedničkim izborima 5. novembra.

Izvor: Blic

SHARE:

facebook iconlinkedIn icontwitter icon
ad image