Boljeg jednostavno nema: Još jedna nagrada za Nikolu Jokića

05.12.2023 08:08

Photo: Harrison Wind/twiter

Nikola Jokić je u prethodne tri godine evidentno najbolji košarkaš na svetu, o čemu svedoče dve titule najkorisnijeg igrača regularne sezone i jedna nagrada namenjena najboljem u finalnoj seriji. Međutim, posle osvojenog šampionskog prstena i perioda provedenog u Somboru, centrar Denver Nagetsa igra bolje nego ikad.

O tome svedoče i igre koje je prikazivao u novembru – zbog njih je proglašen igračem meseca u Zapadnoj konferenciji NBA.

U 11. mesecu 2023. godine Jokić je svoje Nagetse vodio do skora 13-6, a u proseku je po utakmici beležio 29 poena, 13,2 skoka i 9,2 asistencije. Iz igre je šutirao 57,1 odsto, a za tri poena 31,6 odsto. Tokom ovog perioda Jokić je upisao čak sedam tripl-dablova.

Ostim toga, Jokić je postao prvi igrač još od 1967. i Eldžina Bejlora, koji je NBA sezonu počeo nizom od barem 20 utakmica u kojima je imao više od 20 poena i 10 skokova. U ovom mesecu Jokić je učinio nešto što nikom nije pošlo za rukom više od 40 godina – imao je dve utakmice na kojima je zabeležio tripl-dabl, a da je na njima imao više od 30 poena i nijednu izgubljenu loptu!

Jokić je po sedmi put u karijeri dobio ovu nagradu, više od bilo koga u istoriji Nagetsa.

Na Istoku je najbolji bio as Bostona Džejson Tejtum. Tim iz Masačusetsa zabeležio je skor 14-4, a Tejtum je imao 27,7 poena, 8,8 skokova i 4,1 asistenciju.

Izvor: Sportklub

SHARE:

facebook iconlinkedIn icontwitter icon
ad image