Abas: Palestinski narod ima pravo da se brani

07.10.2023 10:23

Photo: Vikipedia

Palestinski predsednik Mahmud Abas danas je izjavio da palestinski narod ima pravo da se brani od "terora naseljenika i okupacionih snaga", citirala je njegove reči zvanična novinska agencija WAFA povodom raketnih napada Hamasa i upada njegovih militanata na jug Izraela.

Abas je to rekao na vanrednom sastanku u Ramali kojem prisustvuje veći broj visokih predstavnika palestinskih vlasti, preneo je Rojters.

Najmanje 22 osobe ubijene su od početka jutrošnjeg masovnog napada palestinske militantne organizacije Hamas na Izrael, saopštila je izraelska služba za hitne slučajeve Magen David Adom, prenosi Tajms of Izrael.

Terorističke ćelije Hamasa iz Gaze infiltrirale su se u brojne zajednice na jugu Izraela, a pored toga, na centar i jug zemlje je ispaljeno na hiljade raketa, na šta je izraelska vojska odgovorila raketiranjem pojasa Gaze.

Napad je u toku od oko 6.30 časova po lokalnom vremenu. Očekuje se da će broj mrtvih rasti,a do sada je potvrđeno i skoro 300 ranjenih u napadima.

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu izjavio je ranije danas, nakon raketnih napada Hamasa i upada njegovih pripadnika na izraelsku teritoriju, da je Izrael u ratu.

Izvor: Tanjug

SHARE:

facebook iconlinkedIn icontwitter icon
ad image